EtusivuLääkejäte

Apteekki ottaa vastaan lääkejätettä. Lääkejätteet lajitellaan itse tuulikaapissa olevaan keräyspisteeseen. Ole hyvä ja tutustu lajitteluohjeisiin!

 

LÄÄKEJÄTTEEN PALAUTUSOHJE:

Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät merkinnät (kuten ohjetarrat).

Poista tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan esimerkiksi muovipussiin. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleja ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Vie tyhjät lasipurkit lasinkeräykseen ja tyhjät muovipurkit jäteastiaan.

Palauta nestemäiset aineet alkuperäispakkauksissa apteekin henkilökunnalle.

Palauta joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet aina erillisessä läpinäkyvässä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan. Jodipitoisia valmisteita ovat mm. Jodix-tabletit, sekä Betadine- ja Iodosorb-valmisteet.

Palauta elohopeaa sisältävät kuumemittarit erillään lääkejätteistä. Sulje rikkoutuneet elohopeakuumemittarit esim. tiiviiseen lasipurkkiin.

Palauta ruiskut ja neulat erillään lääkejätteistä. Pakkaa ne läpäisemättömään pakkaukseen, kuten tyhjään muovipulloon tai lasipurkkiin.

Apteekki ottaa vastaan ainoastaan lääkejätteitä ja elohopeaa sisältäviä kuumemittareita sekä ruiskuja ja neuloja. Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä (esim. kemikaaleja, ravintolisiä, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita, paristoja ym.), joten huolehdithan näiden kierrättämisestä/hävittämisestä itse.

Lääkkeiden lajittelupiste sijaitsee apteekin tuulikaapissa.