EtusivuLääketietoa

FimeaLääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea mm. valvoo apteekkien toimintaa ja lääkkeiden myyntilupia. Fimean lääkehakupalvelun kautta löydät mm. kaikki myyntiluvallisten lääkkeiden valmisteyhteenvedot ja pakkausselosteet.

Suomen apteekkariliiton lääkehaku-palvelussa voit tarkastaa onko tarvitsemaasi lääkettä saatavilla lähiapteekissasi. Palvelussa on pieni viive, minkä vuoksi kannattaa lääkkeen saatavuus vielä varmistaa soittamalla ko. apteekkiin, jossa lääkettä näyttäisi palvelussa olevan saatavilla. Palvelu ei myöskään näytä sitä, jos saatavilla olevat pakkaukset ovat jo varattuina toiselle asiakkaalle.

Kelan sivuilta saat tietoa mm. Kela-korvausten määräytymisperusteista. Lääkkeiden hinnat Suomessa ovat samat apteekista riippumatta. Otathan huomioon, että lääkkeiden hinnat voivat kuitenkin muuttua 2 kertaa kuukaudessa. Myös lääkkeiden korvauksiin vaikuttava hintaputki päivittyy 4 kertaa vuodessa. Kelan lääkehakupalvelu antaa ajantasaista tietoa lääkkeiden hinnoista ja mahdollisista Kela-korvattavuuksista.